Webáruház tulajdonos váltás folyamata

 Egy-egy online áruház tulajdonosváltásának folyamata biztosan néhány hét, de akár hónapok is eltelhetnek, mire az új tulajdonos elkezdi kiszolgálni a vásárlókat. Ha nem csak a shop eladás, hanem cég adás-vétel is történik, akkor jogi segítségre is szükség van. A feleknek erről is meg kell állapodni, mielőtt konkrét szerződésről kezdenek tárgyalni.

Amikor megszületik a döntés, hogy az üzemeltető el kívánja adni tulajdonát, akkor először neki kell egy auditálást elvégezni (elvégeztetni), hogy korrekt piaci ár legyen a fejében, így lesz esélye a megfelelő vevőt megtalákni.

 A folyamat megkezdése előtt javasolt titoktartási megállapodást aláírni a feleknek, ezzel is biztonságot nyújtva eladónak, vevőnek. Ezzel kizárható, hogy valaki csak a know-how megszerzése miatt akarja az üzleti folyamatokat, információkat megszerezni.

Az oldal auditálása következik a kezdeti tapogatózások után, amikor is az eladó próbálja megismerni az áruházat, hogy az eladó által kért ár neki elfogadható-e  



A vételár fizetése

 Az első webáruházam értékesítésekor kicsit naív voltam, a jó hangulatú tágyalások, a szimpatikus vevők miatt nem fordult meg a fejemben, ho...