Webáruházak adásvétele

Napjainkban gyakori az a helyzet, hogy egy webshop üzemeltetője értékesíteni kívánja az üzemelő, vagy éppen pihentett áruházát. Ennek több oka is lehet, és az is egyre inkább előfordul, hogy egy válalkozásnak olcsóbb és gyorsabb egy már műkődő webshopot vásárolnia, mint a nulláról elkezdeni építeni egy saját oldalt. Az online világba a belépési küszöbb alacsony, de hogy a hatékonyságot és eredményességet gyorsabban érjük el ahhoz hozzásegíthet egy már évek működő shop.

A vásárlás motivációja lehet befeketői, vagy piacszerzői. Befektetőként egy olyan üzleti lehetőséget keresünk, amibe a pénzünket beletéve (esetleg még a munkánkat is) megtérülést hozz. Ilyenkor nem érdekli a vevőt a működési terület, csak az elérhető profit. Ha piacszerző a motivációnk, akkor a kinlzett webshop/weboldal kapcsolódik az eddigi tevékenységi területünkhöz. A már működő shop előnyeit szeretnénk kihasználni a piacunk bővítéséhez, illetve azért is akarjuk az online felületet megszerezni, hogy azt ne a konkurencia szereze meg. A két eltérő nézetű vásárló másként is értékeli a boltunk értékét.

Egy webshopot, egy weboldalt értékesíteni mind a vevő, mind az eladó részéről kell körültekintést igényel és alaposan meg kell győződni, hogy minden az elképzelésünknek megfelelően történik.

Ha szeretnénk a kockázatokat mérsékelni, akkor szükségünk lehet (akár eladói, akár vevői oldalon, vagy mindkettőjük miatt) egy külső szemre, tanácsadóra aki segít lebonyolítani az ügyletet. Ez egy összetett feladat, olyan valaki kell aki érti az online folyamatokat, tisztában van egy webáruház működtetésével.

Mi bátran vállaljuk a segítség nyújtást, hiszen már nem egy adás-vételt, adás-vételre való felkészítést végeztünk. Ez az oldal természetesen azoknakis egítséget kíván nyújtani, akik külső segítség nélkül kívánnak belevágni egy webáruház megvételébe, vagy eladásába.

Rengeteg helyen lehet találni eladó webshopokat:
De a jó webhop megtalálása nem egyszerű és nem is egy-két órás feladat. De ha el akarjuk adni a webshopunkat, akkor azt rendbe kell tenni és átvételre kész állapotba kell hozni! 


 


 

A vételár fizetése

 Az első webáruházam értékesítésekor kicsit naív voltam, a jó hangulatú tágyalások, a szimpatikus vevők miatt nem fordult meg a fejemben, ho...